KANAPIŲ SĖKLŲ ALIEJUS

gamtos tobulai subalansuotas

AUKŠTA KOKYBĖ
ŠALTO SPAUDIMO
NERAFINUOTAS
OMEGA-3 IR OMEGA-6
TINKA VEGANAMS
TINKA ŽALIAVALGIAMS

BE PESTICIDŲ
BE HERBICIDŲ
BE GMO
Šironų šeimos ūkyje kanapių sėklų aliejus spaudžiamas šaltuoju būdu ir nerafinuojamas, kad išliktų visos naudingosios medžiagos. Kanapių aliejui spausti pasirenkamos tik atsakingai augintos ir laiku išdžiovintos kanapių sėklos, o aliejus spaudžiamas atsižvelgiant į kokybės standartus, todėl jis turi švelnų sėklų ir riešutų aromatą bei skonį ir yra praturtintas įvairiomis naudingomis medžiagomis.

APIE ALIEJŲ

Kanapių sėklų aliejus yra puikus pakaitalas kitiems augaliniams aliejams, nes savo sudėtyje turi apie 5-7 % sočiųjų ir 70-80 % polinesočiųjų riebalų rūgščių įskaitant gama-linoleno rūgštį ir omega-6 su omega-3 idealiu santykiu (3:1). Nuolatinis šio aliejaus vartojimas padeda užtikrinti optimalią organizmo veiklą, stiprinti imunitetą, taip pat teigiamai veikia cholesterolio kiekį kraujyje, padeda apsisaugoti nuo širdies ir kraujagyslių ligų, gerina giluminių odos ir plaukų ląstelių būklę.

Kanapių sėklos yra bene daugiausiai omega-3 riebalų rūgščių turintis augalinis šaltinis, kurį organizmas gali tinkamai apdirbti. Būtent dėl šių priežasčių, daugelis specialistų tvirtina, jog pluoštinės kanapės yra ypač naudingos širdžiai ir kraujagyslėms. Taip pat riebalų rūgštys esančios kanapių sėklų aliejuje mažina kraujo klampumą ir neleidžia susidaryti krešuliams.

Omega-6 ir gama-linoleno riebalų rūgštys dalyvauja ląstelių atsinaujinimo bei organizmo augimo procesuose, jos taip pat prisideda prie sveikos odos, plaukų, kaulų struktūrų palaikymo. Gama-linoleno rūgštis pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, todėl yra svarbi sąnarių sveikatai ir padeda mažinti blogojo cholesterolio kiekį organizme.
Be to kanapių aliejus padeda reguliuoti hormoninę pusiausvyrą, nes gama-linoleno rūgštis ilguose metabolizmo procesuose, paverčiama hormonu prostaglandinu PGE1, kuris svarbus pusiausvyros palaikyme ir menopauzei.

Kanapių aliejuje randamas vitaminas E yra veiksmingas antioksidantas stiprinantis imunitetą ir stabdantis senėjimo procesą, omega-6 (linolo rūgštis) taip pat gali sulėtinti senėjimo procesą.

Kanapių aliejus puikiai tinka suaugusių ir vaikų odos ir plaukų priežiūrai, gydymui. Oda šį aliejų „atpažįsta ir įsileidžia“ iki giluminių sluoksnių, lengva aliejaus konsistencija neapsunkina, nepalieka riebaus pojūčio ir neužkemša porų. Lipidai, kurių gausu kanapių aliejuje yra panašūs į esančius odoje, todėl kanapių aliejus efektyviai drėkina, maitina ir apsaugo odą bei suteikia gyvybiškumo ir elastingumo. Tinka tepti vieną, naudoti mišiniuose su kitais aliejais, hidrolatais ir eteriniais aliejais. Aliejus gali padėti apsaugoti nuo psoriazės – sutrikimo, kuris atsiranda dėl omega-6 riebalų rūgščių trūkumo organizme. Jis tai pat turi drėkinamųjų ir raminamųjų savybių, todėl tinka ir egzemos gydymui.

Be vitamino E, kuris atlieka antioksidatoriaus funkciją kanapių sėklų aliejuje yra vitamino D, kuris padeda absorbuoti reikiamą kiekį kalio, taip pat vitaminas A ir dauguma B grupės vitaminų.

KAIP VARTOTI

Kanapių aliejų geriausia vartoti šviežią, netinka kaitinti aukštesnėje nei 165 °C temperatūroje, nes suyra aliejuje esančios omega riebalų rūgštys ir aliejus netenka naudingų savybių.

Žalios spalvos kanapių sėklų aliejus turi švelnų, malonų riešutų skonį ir aromatą ir puikiai tinka salotoms, makaronams, daržovėms, kokteiliams gardinti, košėms, sriuboms apšlakstyti, gvakamolei, humusui, pesto, įvairiems padažams ir užtepėlėms ruošti.

Kanapių aliejų galima vartoti kaip žuvų taukus po 1-2 valgomus šaukštus per dieną.

Kanapių sėklų aliejus naudojamas ne tik maistui gaminti. Jis puikiai tinka grožio procedūroms: tepti suskirdusią odą, naudoti kaip veido kremą, gaminti  plaukų ar veido kaukes. Šis aliejus puikiai tinka masažams, šampūnų, plaukų kondicionierių gamyboje, tinka lūpų balzamams, kaip skutimosi priemonė, muilams ir kitiems kosmetikos produktams gaminti. Plaukams aliejus suteikia apimties, juos tampa patogiau suvaldyti, suteikia spindesio.

1 valgomasis šaukštas aliejaus – 14 g. Rekomenduojama norma 28 g. per dieną.

SAUGOJIMAS

Siūlome šviežiai išspaustą, nerafinuotą aliejų, todėl gali iškristi maistingų nuosėdų, kurios neturi įtakos aliejaus kokybei ir skoniu. Svarbu saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių ir atidarius patariame laikyti šaldytuve. Galioja 6 mėnesius nuo pagaminimo datos, tikslus galiojimo laikas nurodytas ant pakuotės, atidarius rekomenduojame suvartoti per 1-1,5 mėnesio.